Скъпи приятели и клиенти, екипът на Predpazi.com работи неуморно на доброволни начала, за да осъществи вашите поръчки своевременно и коректно. Благодарим за проявените разбиране и търпение към благотворителния ни труд!

Васил Йорданов от Predpazi.com в интервю за Свободна Европа

Извънредното положение заварва бизнеса с луксозни стоки на Васил Йорданов неподготвен – така, както и много други сфери в България. Заради мерките срещу коронавируса търговията, която доскоро е била основно занимание за компанията на Йорданов, започнала да запада.

“На 13-ти разбрахме, че няма как да продължим”, казва той пред Свобобдна Европа. Тази ситуация обаче мотивира всички от екипа. Хората продължили да си вършат работата, но за няколко дни създали и платформа за борба с коронавируса и спекулата с цените на предпазните средства. Веднага след въвеждането на извънредните мерки цените на маските скочиха неколкократно.

Йорданов и колегите му създават predpazi.com – платформа за продажба на предпазни маски и хигиенни продукти. Някой от екипа не получава пари за това.

“След (въвеждането на) извънредното положение се събрахме всички от моя екип и приятелски компании, с които работим, и всеки започна да прави това, от което разбира – IT-тата да изграждат сайта, маркетолозите да проучат пазара и да видят кои са продуктите, от които има нужда“, разказва пред Свободна Европа Йорданов.

Всичко било готово за около 10 дни. Печалбата от надценката, която е минимална, отива за Българския червен кръст и нуждаещите се от защитни средства болници.

“Считаме за неморално печеленето от предпазни средства като маски, облекла и дезинфектанти. Ето защо предлагаме продуктите на цени, близки до доставните, а минималната печалба ще даряваме за каузи, борещи се срещу коронавируса”. Зад тези думи, публикувани в платформата, застават всички, които отделят от времето си, за да се включат в борбата с вируса.

“Този проект е абсолютно благотворителен, никой не получава заплата. Направихме чисто ново дружество, за да направим публични отчетите и да е ясно, че правим това, което сме обещали”, коментира Васил Йорданов и уточнява, че и той, и всички останали, които за прегърнали каузата, са щастливи от постигнатото.

“Умората е нещо прекрасно и честно да ви кажа, създадохме с много труд цялото това нещо”.

Автор: Ивайло Везенков

Източник: Свободна Европа

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30553205.html